Roman 'Martine - afscheid van twee broers'

Op 31 augustus 2012 is mijn eerste roman 'Martine - afscheid van twee broers' verschenen (ISBN 978-94-6206-231-3). Het beschrijft het ongelooflijke verhaal van Martine, een schoolgaande adolescent, die haar twee broers op vreselijke wijze verliest. Haar oudste broer komt om het leven bij een auto-ongeluk. Haar jongste broer, met wie ze een innige band heeft, kan dit verlies niet verkroppen en pleegt exact een jaar later, op de sterfdag van zijn broer, zelfmoord. Martine voert de lezer mee op haar tocht van verdriet, onbegrip, woede, verwerking en berusting en biedt een kijkje in haar ontwrichte gezin.

Bestellen?

Mijn boek is uitgegeven door een zogeheten Printing-on-Demand uitgeverij, dus dat wil zeggen dat er geen voorraad wordt gehouden. Er wordt op aanvraag gedrukt! Het boek kan wél direct via het Centraal Boekhuis besteld worden. Wanneer u het boek bij een boekhandel bestelt, dient deze het boek op ISBN-nummer te bestellen. Ook kan de boekhandel rechtstreeks bij de uitgever bestellen (www.boekscout.nl/shop)! Het kan helaas soms voorkomen dat de boekhandel op ISBN-nummer geen zoekresultaten vindt. Wanneer dat gebeurt, stuur dan s.v.p. een e-mail naar info@boekscout.nl en vermeld de desbetreffende boekhandel. Boekscout zorgt er dan voor dat de bestelling alsnog in goede banen wordt geleid. Alvast bedankt! 

"Martine - Afscheid van twee broers" kan op drie manieren besteld worden:

  1. Direct in mijn webshop. Klik hier!
  2. In de webshop van Uitgeverij Boekscout. Klik hier!
  3. Via de erkende boekhandel. De boekhandel kan het boek op ISBN-nummer bestellen of direct bij Uitgeverij Boekscout


Stukje uit "Martine - Afscheid van twee broers"

"De regen komt met bakken uit de hemel en aan de asgrauwe lucht te zien, zal daar ook niet snel een einde aan komen. Tussen een grote groep, voornamelijk in het zwart geklede mensen, staat een meisje van een jaar of achttien, haar hoofd voorover gebogen, haar armen gelaten langs haar lichaam en haar handen voor haar lichaam gevouwen. Een grote, zwarte hoed ontneemt ieder zicht op haar behuilde gezicht. Haar tranen vermengen zich met de regendruppels en vallen stuk op de aarde. Ze doet eerst bijna weifelend een stap achteruit, daarna draait ze zich met een ruk om en de mensenmassa opzij duwend, baant ze zich een weg naar achter.

Weg van het gat, weg van de kist, weg van het verdriet dat er voelbaar hangt. De aanwezigen kijken verschrikt op van deze interruptie en een enkeling brengt geschokt een hand naar zijn mond. Niemand volgt haar op haar vlucht. Ze rent, struikelt over hopen aarde, valt bijna, maar houdt zich nog net staande, tot ze zich op haar knieën laat vallen en haar verdriet met lange uithalen de vrije loop laat, terwijl ze haar blik richting de hemel richt.

Ze is alleen met haar verdriet. Alleen met de elementen. De wind die haar haren van onder haar hoed om haar gezicht doet slaan, de regen die haar tranen verdunt. Niets kan haar verdriet uitwissen. Op de achtergrond zakt de kist langzaam de aarde in en begint de groep mensen met het gooien van bloemen als laatste afscheid."